Årets kurs i Stoftmätning - Metlab

Nyhet

Årets kurs i Stoftmätning

Mellan den 26:e och 28:e september höll vi årets kurs i Stoft och Gasflödesmätning i Enköping som drog deltagare från både svenska och norska industrier. Ett stort tack till alla deltagare för er entusiasm och engagemang! Dag 1 inleddes med en introduktion och presentation av kursdeltagarna samt djupdykning i Stoftmätning enligt Energiforsk Emissionsmäthandbok och SS-EN […]

Mellan den 26:e och 28:e september höll vi årets kurs i Stoft och Gasflödesmätning i Enköping som drog deltagare från både svenska och norska industrier. Ett stort tack till alla deltagare för er entusiasm och engagemang!

Dag 1 inleddes med en introduktion och presentation av kursdeltagarna samt djupdykning i Stoftmätning enligt Energiforsk Emissionsmäthandbok och SS-EN 13284-1, följt av praktiska sessioner om filtervägning och rökgasflödesmätning. Dagen avslutades med en gemensam middag, som gav oss möjligheten att nätverka och dela erfarenheter.

Dag 2 var en hands-on dag, där vi tog oss till ENA Energi AB för gruppvisa mätningar under dagen. Med pauser för kaffe och lunch, arbetade deltagarna hårt och fokuserat för att säkerställa noggranna mätningar. 🙂

Dag 3 började med utvägning av provtagningsfilter, följt av beräkningar och mätosäkerhet. Under resten av dagen fokuserade vi på utvärdering av mätresultaten, både manuellt och via dator, och hur dessa resultaten skulle presenteras i rapportform.

Ett stort tack till vår kursledare, Edvard Månsson & Örjan Tornberg samt personalen på Konferens & Hotell Kompassen för deras gästvänlighet och för att ha tagit hand om oss under dessa dagar.

Skriv till oss om du vill vara med i nästa upplaga av kursen i Stoft -och gasflödesmätning. Om ni är flera stycken arrangerar vi också ofta skräddarsydda utbildningar där vi är ute hos kund och jobbar i Er miljö.